• Gratis verzending vanaf €145
  • Nu besteld, binnen 2 werkdagen thuis
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • 10 jaar garantie

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op al je vragen

Wat zijn de afmetingen van de SpeedComfort?

Lengte - 34 cm

Breedte - 7 cm

Hoogte - 2.3 cm

 

 

 

Hoeveel geluid maakt de SpeedComfort?

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan 20dB(A). Dat is een lager geluidsniveau dan ritselende bladeren.

Het vermogen van de SpeedComfort is zo gering, dat er geen contactgeluid ontstaat. Wel heeft elke radiator  een 'eigen geluid'. Hetzelfde geldt, in mindere mate, voor convectoren. In uitzonderlijke gevallen kan dit als hinderlijk worden ervaren. Er is een adapter beschikbaar met een iets lagere spanning. Hiermee wordt de frequentie van de ventilatoren iets gewijzigd en daarmee verdwijnt dit extra geluid.

 

 

Hoeveel stroom gebruikt de SpeedComfort?

De ventilatoren zijn extreem zuinig. Uitgaand van 1200 draaiuren in een jaar, gebruikt een SpeedComfort per jaar minder dan €0,16 (!)

De adapter is verliesvrij, als de SpeedComforts niet in bedrijf zijn gebruikt de adapter geen stroom.
(ter vergelijking: als je een 'gewone' adapter een jaar in het stopcontact laat zitten, ben je zo'n €6 aan stroom armer....)

Heb ik aan één SpeedComfort genoeg?

Nee. 

Vuistregels voor het totaal aantal toe te passen SpeedComforts:

- Eén SpeedComfort verplaatst per uur zo'n 30m3 lucht. Als alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleert is dat doorgaans voldoende. 
Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.


- Houd er rekening mee, dat je gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsten van een SpeedComfort. Op een radiator/convector  van 1.60m kan je er dus drie kwijt. 

Je kan tot wel 20 SpeedComfort's doorverbinden, gebruik makend van één adapter. In de webwinkel vind je Uitbreidingssets. Hierbij zit altijd een koppelkabeltje van 30cm.
Om de afstand tussen radiatoren/convectoren te overbruggen, zijn er bij de toebehoren in de webwinkel verlengkabeltjes van 0,60 en 1,20m. 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de SpeedComforts je bieden om energie te besparen en comfort te verhogen, is het van belang de juiste radiatoren/convectoren in huis te selecteren. Doorgaans staan die in de verblijfsruimtes.

Afhankelijk van de lengte van een radiator of convector plaats je één of meer SpeedComfort’s. Met een koppelkabel van 30 cm kunnen ze worden doorverbonden. 


 

 

 

Hoe werkt de SpeedComfort?

De SpeedComforts hebben een externe thermostaatschakelaar.  Deze plaats je, ook met magneten, in de buurt van de warmwater aanvoer. Als ter plekke bij de thermostaatschakelaar de radiator of convector 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Hierdoor wordt de warmte uit de radiator/convector versneld in de ruimte gebracht. De kamer is in de helft van de tijd al op temperatuur en de warmte wordt ook beter verdeeld.

Als de temperatuur van de radiator/convector onder de 25 graden komt, stoppen de ventilatoren.

Is het plaatsen ingewikkeld?

Nee. 

Plaatsen van de SpeedComforts is zeer eenvoudig, dankzij de magneetschuifjes aan de bovenzijde.  Met een kleine aanpassing maak je ze geschikt voor de meeste radiatoren of convectoren.

In radiatoren met twee of drie platen en minimaal 7cm tussen de platen plaats je de SpeedComforts met de magneetschuifjes, zoals ze uit de verpakking komen. De magneten 'klikken' vanzelf tegen het ijzer van de radiator. 

 

De meegeleverde externe temperatuurgevoelige schakelaar plaats je, ook met magneten, in de buurt van de warmwater aanvoer.
De voeding past maar aan één kant, samen met de thermostaatschakelaar. Kies er voor om de SpeedComfort zo te plaatsen dat deze zijde het dichtst bij een stopcontact zit. Heb jeen Duo of een Trio set, dan verbind je de SpeedComforts met de meegeleverde kabel(s).

BELANGRIJK: De geheel open zijde is de onderkant. Zorg er voor dat je de SpeedComfort niet ondersteboven plaatst. Dan wordt de warme luchtstroom tegengewerkt, in plaats van versterkt.

Is er minder dan 7cm ruimte tussen de platen van een radiator, dan trek je de magneetschuifjes uit hun spoor, draait ze met de magneet naar boven en schuift ze terug. Je kan nu de magneten boven de SpeedComfort naar binnen schuiven, opdat ze tussen de platen van de smalle radiator passen. De SpeedComforts komen nu onder de radiator te hangen.

Voor een enkeleplaats radiator draai je de magneetschuifjes ook om, alleen nu met alle vier de magneten aan één zijde.

Voor plaatsen in een convector of convectorput vind je aan de onderzijde vier pootjes die je in speciale gaatjes kan drukken. 

Je kan de SpeedComfort C zowel op, als onder een blok plaatsen.

In deze animatie worden de vier mogelijkheden nog eens getoond:

 

Moet de SpeedComfort altijd onder de radiator worden gemonteerd?

De SpeedComforts zijn ontwikkeld voor plaatsing uit het zicht, onderin een radiator. Neemt niet weg dat de SpeedComforts net zo goed functioneren als zij aan de bovenzijde tussen de platen van de radiator worden geplaatst. Vaak hebben radiatoren aan de bovenzijde een rooster, waaronder de SpeedComforts aan het oog worden onttrokken.

Past de SpeedComfort in alle radiatoren?

SpeedComforts zijn universeel toepasbaar in de meeste radiatoren en convectoren.

Oude gietijzeren lamellenradiatoren zijn minder geschikt voor de SpeedComforts. Je kan er voor kiezen om ze op hun pootjes er onder op de grond te plaatsen, of met tiewraps er onder te hangen. Niet erg fraai, maar het werkt wel.

 

Kan ik meer besparen door inregelen van mijn cv installatie?

Ja. Heel veel zelfs. Het overgrote deel van de verwarmingsinstallaties in Nederland staat niet goed afgesteld. Je verbruikt daardoor tientallen procenten meer energie dan nodig.

Installateurs laten de cv-ketel meestal op fabrieksinstellingen staan. Daardoor is de aanvoertemperatuur van het cv water 80 tot 85 graden. Een hr-ketel haalt zijn hoge rendement doordat het cv water dat terug komt bij de ketel, wordt gebruikt om de rookgassen af te koelen. Hoe lager de temperatuur van dat water, hoe meer warmte uit die rookgassen in je huis blijft en niet door de schoorsteen je huis uit vliegt.  Door gebruik te maken van de SpeedComforts is het mogelijk om die lagere temperatuur in te stellen.

Bij mij wordt het niet sneller warm ondanks de SpeedComforts

Een goede kans dat de watertemperatuur in de installatie heel hoog is. Als de temperatuur 80 graden of hoger is (fabrieksinstelling van de cv ketel), zal de natuurlijke convectie (warme luchtstroom) groot zijn. Dat lijkt fijn maar heeft meerdere nadelen:

1. Als de thermostaat de ketel uitschakelt omdat de gewenste temperatuur is bereikt, zit er nog heel veel warmte-energie in de radiatoren. Deze wordt nog in de ruimte gebracht, waardoor de temperatuur al snel nog 2 tot 3 graden oploopt.

2. Als noodmaatregel zal vaak de thermostaat op een graad of 18 worden gezet, opdat de 'doorschiettemperatuur' niet te hoog wordt. Nadeel is dan, dat de temperatuur in de kamer eerst tot onder 18 graden moet zakken, voordat de thermostaat weer een warmtevraag aan de ketel geeft. De temperatuur in de ruimte is dan alles behalve constant en het warmtecomfort evenmin.

3. Als het cv water boven 60 graden in de retour bij de ketel arriveert, blijft er van een 'hoog rendement' niet veel over.

4. Hoge temperaturen in de radiatoren veroorzaken een minder goed binnenklimaat, zijn minder efficiënt en dat zorgt voor onnodig hoge stookkosten.
   
 Oplossingen: verlaag de aanvoertemperatuur van het cv water. Begin maar eens met 60 graden, vaak kan je nog een stuk lager. Je ketel gaat dan flink zuiniger stoken, de kamer krijgt een constantere temperatuur en daardoor ervaar je meer comfort.

Als dus een installatie is afgesteld met een inefficiënt hoge watertemperatuur, dan betekent dat veel verlies aan energie, ook mét de SpeedComfort. 

De SpeedComfort biedt je de mogelijkheid, de temperatuur van het cv water te verlagen. En dat betekent: 

1. Meer comfort. De warmte wordt 'geforceerd' door de SpeedComfort in de ruimte gebracht. Blijft niet bij de radiator. Een veel evenwichtigere temperatuur in de ruimte is het gevolg.

2. Lagere stookkosten. Doordat met dezelfde radiatoren een veel lagere watertemperatuur wordt gerealiseerd, kan de ketel 'condenseren' en alleen dat bespaart al zomaar 10% of meer op je stookkosten.

Waar worden de SpeedComforts in elkaar gezet?

We hebben er voor gekozen om de SpeedComfort in elkaar te laten zetten door een Nederlands bedrijf dat uitsluitend werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De keuze is gevallen op SDO Werkt 

Waar vind ik een installateur bij mij in de buurt?

SpeedComfort werkt samen met een groeiend aantal installateurs die je kunnen helpen met het inregelen van de cv installatie en met waterzijdig inregelen.

Zoek een installateur bij je in de buurt

Waar komen de onderdelen van de SpeedComfort vandaan?

We kiezen ervoor, zoveel mogelijk samen te werken met bedrijven in Nederland. Als dat niet lukt, gaan we op zoek in het Euro-gebied. Pas in laatste instantie komen we terecht bij leveranciers in Azië. 

Hoe duurzaam is de SpeedComfort?

Alle onderdelen in de SpeedComfort zijn herbruikbaar. En de hele SpeedComfort gaat naar verwachting meer dan 40 (!) jaar mee.

Is de SpeedComfort getest?

Ja. TNO heeft een testprogramma uitgevoerd op een type 22 radiator. Als je het (zeer uitgebreide) rapport wilt ontvangen, stuur dan even een verzoek naar info@speedcomfort.com .
Ook is een groot validatieprogramma uitgevoerd, waarvan het rapport downloadbaar te vinden is op de nieuwspagina.

 

 

Waarom kan er geen batterij in de SpeedComfort?

We hebben gekozen voor een voeding die geen gedoe met zich mee brengt, zoals het verwisselen van batterijen. Daarnaast is een batterij alles behalve duurzaam. Ook een reden om hier niet voor  te kiezen.

Hoewel de SpeedComfort nauwelijks stroom vraagt, zou een batterij toch snel moeten worden vervangen. Dat is duur, niet duurzaam en gedoe.

We hebben ook gedacht aan een zonnepaneeltje in de vensterbank. Nadeel hiervan is, dat juist in het stookseizoen er niet veel (zon)licht is. Bovendien moet je dan overdag stroom gaan opslaan in een accu omdat de SpeedComfort vooral 's avonds zal werken. Ook geen optie dus.

Mijn SpeedComfort werkt niet. Hoe kan dat?

1. De SpeedComfort gaat pas (automatisch) werken als de radiator op de plek van de thermostaatschakelaar warmer wordt dan 33 graden. Als je de adapter in de SpeedComfort doet zonder de thermostaatschakelaar, kan je de SpeedComfort testen. De ventilatoren gaan dan draaien. Als je de thermostaatschakelaar wil testen kan dat door even een verwarmd mes tegen de schakelaar te houden. 

2. Weet je zeker dat het stopcontact waar de SpeedComforts op zijn aangesloten, het doet?

3. Weet je zeker dat de stekker goed in het stopcontact zit en de plug helemaal in de SpeedComfort?

4. Maakt de thermostaatschakelaar goed contact met de plaat van de radiator? 

5. Wordt de radiator ter plekke van de thermostaatschakelaar wel (minimaal) 33 graden? Zo niet, dan kan ontluchten en/of inregelen dit probleem oplossen. 

Als je er echt niet uitkomt, neem dan contact met ons op.

Werkt de SpeedComfort bij een radiator of convector die onder een vensterbank zit?

Een vensterbank belemmert het opstijgen van de warme lucht die door een radiator of convector stroomt. De SpeedComforts 'forceren' die luchtstroom langs een vensterbank. 

In deze situatie zullen de SpeedComforts zeker meerwaarde leveren.

Heeft het zin om SpeedComforts te gebruiken bij stadsverwarming?

Ja.

Het voordeel als je de aanvoertemperatuur niet kan beïnvloeden is minder, maar er blijft genoeg over:

De meerwaarde is een optelsom van effecten. Begint er mee, dat de SpeedComforts al gaan werken als de radiator/convector 33 graden wordt. Veel eerder dan je gewend bent, wordt al warmte in de lucht ‘geduwd’ en (onmerkbaar) gecirculeerd in de ruimte. Klokthermostaten worden een half uur later ingesteld, kamer op dezelfde tijd warm. Dat is comfort en een half uur kortere warmtevraag.

Als de kamer warm is en het thermostaat de warmteaanvoer laat stoppen, is er nog veel restwarmte in de radiatoren. Omdat de SpeedComforts doorgaan tot de sensor 25 graden voelt, wordt heel veel van die warmte ook nog in de lucht gebracht, waar dit van nature niet meer lukt omdat bij die lagere temperatuur de natuurlijke convectie/straling te gering is. Dankzij Speedcomforts wordt de volgende warmtevraag hierdoor uitgesteld. De volgende besparing, gecombineerd met een constantere luchttemperatuur. En dat is dan weer comfortverbetering.

Kan de inschakeltemperatuur worden aangepast?

We hebben gekozen voor een vaste in- en uitschakeltemperatuur: 33 graden inschakelen, 25 graden stoppen.

Als de thermostaatschakelaar niet wordt geplaatst, doen de SpeedComforts het altijd en kan je eventueel op het stroompunt schakelen. Veel warmtepompen kunnen dat op afstand. En dit geeft dan weer de mogelijkheid om ook een koelprogramma te ondersteunen.

Wat zijn de technische specificaties van de SpeedComfort?

Technische specificaties SpeedComfort:
Opgenomen vermogen                     0,55W
Jaarlijkse stroomkosten                     €0,16
Geluidsniveau                                    < 20dB(A)
Luchtverplaatsing                               30m3/hr

Helpt de SpeedComfort ook bij het verminderen van CO2 uitstoot?

Als een kwart van de Nederlandse huishoudens 30% bespaart op gas, scheelt dat 1,1 miljard kilo CO2 uitstoot per jaar. (Milieu Centraal)

Moet ik ook verzendkosten betalen?

Als bijdrage aan de verzendkosten brengen wij €5,95 inrekening. Als je bestelling meer dan €145 is, dan hoef je geen verzendkosten te betalen.

Waarom heb ik geen bevestigingsmail ontvangen na mijn aankoop?

Het kan zijn dat de bevestigingsmail door een spamfilter is geblokkeerd. Spamfilters van bijvoorbeeld Gmail en Hotmail staan erg "scherp". Kijk even bij de Spam of je onze bevestiging daar terug vindt.

Hoe lang heb ik garantie op de SpeedComfort?

Op de SpeedComfort en de adapter heb je tien jaar garantie.

Als de SpeedComfort niet bevalt, kan ik hem dan terug sturen?

Je hebt het recht je aankoop tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan SpeedComfort worden geretourneerd.

Lees hier alles over retourneren