Nieuws over de SpeedComfort

1 maart 2019

SpeedComfort B2B shop geopend

Vanaf 1 maart 2019 kunnen bedrijven terecht in onze zakelijke webwinkel zakelijk.speedcomfort.nl
Bij een eerste bezoek kan een account worden aangevraagd, waarna bestellingen op rekening kunnen worden gedaan.

24 februari 2019

Bezoek ons op de Woon Ideaal Beurs

Van donderdag 21 t/m zondag 24 februari vind je ons op de Woon Ideaal Beurs in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.  
Je vindt ons in hal 3, standnummer 3.319

Uiteraard hebben we een aantrekkelijke beursaanbieding!

De Woon Ideaal Beurs is dé plek waar je ontdekt hoe je van je huidige of nieuwbouwwoning jouw toekomstbestendige droomhuis maakt. Met fors lagere energielasten, een gezond binnenklimaat, meer wooncomfort en goed voor het milieu. Alleen maar winst dus.    

De Woon Ideaal Beurs is dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur. 

Via de online voorverkoop (t/m woensdag 20 februari) krijg je €4,50 p.p. korting op de normale entree van € 16,50 p.p. 

Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

Kijk voor meer informatie www.woonideaalbeurs.nl

12 februari 2019

SpeedComfort nu ook 'Freon fan Fossylfrij Fryslân'

Sinds kort behoort ook SpeedComfort tot de ' Freonen fan Fossylfrij Fryslân'. Dit is een snelgroeiend netwerk dat samen de provincie Friesland wil verduurzamen.
De Freonen hebben zich tot doel gesteld om fossielvrij te zijn in 2025. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om heel Fryslân fossielvrij te maken.
 

1 oktober 2018

Kom naar onze stand op de Vakbeurs Energie
 

Van 9 t/m 11 oktober vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de 14e editie plaats van de Vakbeurs Energie. Deze beurs is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. 
Je vindt ons in hal 3, standnummer 03.E064.

Je kan terecht met al je vragen en natuurlijk hebben we ook een aantrekkelijke beursaanbieding voor je.

5 maart 2018

SpeedComfort beschikbaar via JouwHuisSlimmer

Jouw Huis Slimmer is hét platform waar bewoners uit de regio Utrecht alle informatie over duurzaamheid vinden en wordt als enige door de gemeenten gesteund.
15 gemeenten en lokale initiatieven communiceren over acties naar bewoners via   Jouw Huis Slimmer en geven informatie over bijeenkomsten en andere zaken zoals voorbeeldwoningen en informatie over aardgasvrij;
Zijn er nieuwe inkoopacties in de wijk? Zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden? Via het platform worden bewoners geïnformeerd en geprikkeld om mee te doen. Via nieuwsbrieven en e-mails zal de bewoner de weg vinden naar  Jouw Huis Slimmer!
Jouw Huis Slimmer informeert de bewoner gericht om er voor te zorgen dat  ze steeds enthousiaster worden over duurzaam wonen.

1 februari 2018

SpeedComfort opgenomen in het Nuon Exclusief aanbod

Energieleverancier Nuon heeft besloten om de SpeedComfort aan te bieden aan hun klanten via het loyaltyprogramma Nuon Exclusief.
De SpeedComfort is opgenomen In de categorie Duurzaam, tussen andere producten die helpen de energierekening te verlagen. 

15 januari 2018

SpeedComfort op de VSK beurs

Twee jaar geleden vond op de VSK beurs in de Jaarbeurs in Utrecht de marktintroductie plaats van de SpeedComfort.
Daarna volgden stormachtige ontwikkelingen waarover we je graag informeren gedurende de beurs die van 6 tot en met 9 februari plaats vindt in de Jaarbeurs in Utrecht.
Je vindt ons in hal 7,  stand E090.

 

1 januari 2018

SpeedComfort nu ook verkrijgbaar bij Eco-Logisch in Amsterdam

Als je de SpeedComfort eerst wilt bekijken kan dat nu ook bij Eco-Logisch.
Eco-Logisch bestaat al sinds 2007 en was toen de eerste milieuvriendelijke, duurzame bouwmarkt in Nederland.
Eco-Logisch vind je in Amsterdam op het Van Slingelandtplein, nummer 9.

6 november 2017

Verkoop gestart bij Multimate in Enschede en 's-Gravenzande

Vanaf vandaag is de SpeedComfort verkrijgbaar bij een tweetal vestigingen van Multrimate. De eigenaren van  Multimate Enschede en  Multimate 's-Gravenzande werken mee aan een proefperidoe die de hele winter zal duren. Bij gebleken succes zal volgend jaar het SpeedComfort assortiment een plek krijgen in alle vestigingen.

Eigenaar Johan van der Boom van Mulitmate 's-Gravenzande bij het SpeedComfort schap

6 november 2017

Verkoop gestart bij Hubo in Bilthoven en Bladel

Vanaf vandaag is de SpeedComfort verkrijgbaar bij een tweetal vestigingen van Hubo. De eigenaren van Hubo Bilthoven en Hubo Bladel werken mee aan een proefperidoe die de hele winter zal duren. Bij gebleken succes zal volgend jaar het SpeedComfort assortiment een plek krijgen in alle vestigingen.

Reiko Bos van Hubo Bilthoven bij het net ingerichte schap

27 oktober 2017

SpeedComfort wint innovatieprijs voor duurzame energie

SpeedComfort is verkozen tot de beste duurzame innovatie voor de energietransitie en wint daarmee de “Frisse Dingen Innovation Award” van Natuur&Milieu. 
Het bedrijf , een start-up van drie ondernemers uit de gemeente Zeist, werd in november 2015 al winnaar van het “Groenste Idee van Nederland”.  De SpeedComfort is een slimme radiatorventilator, die in een handomdraai onder de radiator wordt geklikt en de warmte versneld in de ruimte brengt. De watertemperatuur in de cv ketel kan omlaag en dat bespaart flink gas. 

Liander, beheerder van het netwerk van gas en stroom, biedt SpeedComfort een half jaar toegang tot hun expertise en het partnernetwerk.

De drie oprichters Anton van den Broek, Olaf Grove en Pieter van der Ploeg, zijn blij en trots dat hun innovatieve product zo goed scoort bij de vakjury. 

Van der Ploeg: ”meer comfort in huis en óók besparen op gas en CO2 uitstoot is een unieke combi, die werkelijk bijdraagt aan energiebesparing.”

14 oktober 2017

SpeedComfort op RTL7

Zondag 14 oktober werd in het RTL7 programma Green Projects aandacht besteed aan de SpeedComfort.

 

7 oktober 2017

Verkoop in Praxis Megastores van start

Vanaf vandaag is het gehele assortiment van SpeedComfort beschikbaar in de Praxis megastores in Breda, Eindhoven, Amsterdam Z.O. en Amersfoort. In de laatste stad zelfs in beide vestigingen.

Op een informatiebord krijgt de klant ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes. 

27 september 2017

SpeedComfort derde in de ABN AMRO Innovation Challenge 2017

Tijdens het CFP Green Buildings Congres is SpeedComfort derde geworden n de ABN AMRO Innovation Challenge 2017. De Innovation Award werd uitgereikt door Rutger Sypkens van BAM Bouw- en Techniek.

40 start-ups op het gebied van duurzaamheid pitchten voor meer dan 300 professionals.

Topsprekers ABN AMRO CEO Kees van Dijkhuizen, RTL weerfenomeen Reinier van den Berg, technologiefuturist Randall van Poelvoorde en Streetlab’s Tim Senders maakten de middag compleet.

 

15 augustus 2017

SpeedComfort nu ook in de bouwmarkt

Vanaf begin oktober zal in een vijftal vestigingen van Praxis de SpeedComfort worden verkocht.

Het gehele assortiment zal beschikbaar zijn in de megastores in Breda, Eindhoven, Amsterdam Z.O. en Amersfoort.

In de Nationale Energieweek is het dinsdag 10 oktober de “Dag van de Duurzaamheid”. Alweer voor het negende jaar worden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten georganiseerd door overheid, scholen, particulieren en bedrijven.
Eén van die bedrijven is Praxis. Deze grote speler in de Doe-Het-Zelf branche schrijft in haar bedrijfsmissie over haar bijdrage: “ De aarde behouden voor de volgende generaties door elke dag een kleine stap te maken”.
Voor haar klanten heeft ze “milieubewust klussen” in haar doelstelling staan.
Energie besparen is daarbij een belangrijke stap. Minder stroom en gas gebruiken uit fossiele bronnen, zoals kolen en aardolie, ontziet deze grondstoffen. Dan vermindert de uitstoot van schadelijke broeikasgassen die het klimaat negatief beïnvloeden.
Besparen op gasgebruik is bovendien héél gunstig voor de portemonnee.

De SpeedComfort slimme radiatoirventilator kan hier goed bij helpen.

27 juni 2017

SpeedComfort in de 'MKB Innovatie Top 100'

Sinds vandaag hoort SpeedComfort bij de 100 meest innovatieve MKB bedrijven in Nederland.  
Honderden innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in deze prestigieuze ' MKB Innovatie Top 100'. 

In september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2017 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

15 april 2017

SpeedComfort start samenwerking met Solar Life

Solar Life levert huishoudens A-klasse zonnepanelen van topkwaliteit zonder dat daarvoor een investering vooraf nodig is. De  investering wordt betaald door middel van de maandelijkse besparing die met de zonnepanelen wordt gerealiseerd.
Solar Life werkt alleen met de meest hoogwaardige A-kwaliteit zonnepanelen en omvormers. Alle panelen en SolarEdge omvormers hebben 25 jaar garantie!

Met ingang van 15 april 2017 gaat Solar Life haar klanten gratis een set SpeedComfort mee leveren.
Richard Bosch, directeur van Solar Life:' We helpen onze klanten graag met het realiseren  van zoveel mogelijk besparing op hun energiegebruik. Naast onze zonnepanelen, die gratis stroom produceren, kan de SpeedComfort het gasgebruik verminderen. Dat gunnen we onze klanten van harte.'

 

25 januari 2017

SpeedComfort krijgt keurmerk 'Frisse Dingen' van Natuur & Milieu

“Frisse Dingen” is een initiatief dat tot doel heeft om innovaties, die volgens Natuur & Milieu de verduurzaming kunnen  versnellen , meer bekendheid en status te geven. Hiervoor is het Platform voor Duurzame Innovaties ingericht, inclusief een eigen website

Het keurmerk bewijst dat een product of dienst door Natuur & Milieu wordt aanbevolen en gezien wordt als relevant voor de verduurzaming van Nederland. SpeedComfort trad vandaag toe tot dit fraaie gezelschap.

23 januari 2017

SpeedComfort finalist voor de NRC Live Impact Startup van het Jaar 2017

Op 9 februari is SpeedComfort één van de vijf finalisten voor de titel NRC Live Impact Startup van het Jaar 2017. In de Beurs van Berlage is er op de Impact Day 2017 een laatste mogelijkheid om onze slimme radiatorventilator te pitchen. Diezelfde dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

NRC Live Impact Day zet aan tot interactie, inspireert en  biedt een onafhankelijk podium om belangrijke trends rondom duurzaam ondernemen, transitiedenken, impactgedreven ondernemerschap en de veranderende rol van bedrijfsleven bij maatschappelijk relevante vraagstukken te agenderen.

20 januari 2017

Precies een jaar geleden werd de eerste SpeedComfort geproduceerd

En dat was een goede reden om de mensen van SDO Werkt, die voor ons de assemblage doen, hiervoor te bedanken met een fraaie en overheerlijke taart.

We zijn heel blij dat dit bijzondere bedrijf onze mooie radiatorventilator in elkaar zet. En we rekenen natuurlijk op een samenwerking die nog lang zal duren.

31 december 2016

Aandacht voor SpeedComfort in Bijvoorbeeldboekje van Stichting DOEN

Met de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen, ondersteunt stichting DOEN jaarlijks meer dan 200 initiatieven door middel van subsidies, participaties en leningen. In het voorjaar van 2015 ondersteunde de stichting DOEN SpeedComfort met een lening.
In het ' Bijvoorbeeldboekje' van december vind je een fraai artikel over SpeedComfort. 

 

 

30 december 2016

TNO testrapport afgerond

Vandaag is het eerste testprogramma van TNO afgerond. Het is niet toegestaan het rapport via onze site beschikbaar te stellen. 
Als jet het wilt hebben, stuur dan even en verzoek naar s upport@speedcomfort.com

6 december 2016

….Stook niet voor de mussen…
met TONZON en SPEEDCOMFORT warmer de winter door!

Haal meer rendement uit je HR ketel en verlaag je gasrekening, dat is de inzet van beide innovatieve bedrijven:

“Combineer TONZON radiatorfolie en SpeedComfort’s slimme radiatorventilator en je houdt de warmte binnen”,  zegt Pieter van der Ploeg van SpeedComfort. 
“Je kunt tot wel 30% besparen op gas. Meestal wordt alleen gekeken naar omzetting van energie in gas naar warm water in de HR-ketel, maar nauwelijks naar effectieve afgifte van cv radiatoren in te verwarmen ruimtes. En juist daar is het resultaat meetbaar en voelbaar”, zegt Ton Willemsen van TONZON.
Zijn bedrijf produceert een slimme radiatorfolie die de warmtestraling aan de achterkant van de radiator voorkomt en de buitenmuur niet onnodig opwarmt.
Jammer voor de mussen, maar comfortabel voor de bewoners.
De SpeedComfortventilator klik je onder de radiator en zorgt dat de warmteafgifte ervan wordt vergroot. De warmte verdeelt zich beter in de kamer en dan kan de watertemperatuur in de cv ketel omlaag. Niet voor niets het “Groenste Idee van Nederland. ”
Beiden verwijzen in hun webshops naar elkaars product en bieden die met korting aan. 
“ Omdat die elkaar aanvullen, de gasrekening verlagen en het comfort verhogen.”

Foto gemaakt met warmtecamera. Duidelijk is te zien dat de radiator van de buitenmuur een straalkachel maakt. Met radiatorfolie van TONZON wordt 96% van dit verlies geëlimineerd. 

1 december 2016

SpeedComfort decemberaanbod HIER Bespaart campagne

Bij HIER bespaart krijg je veel voordeel op energiebesparende en duurzame producten van bekende merken. Elke maand zijn er twee nieuwe voordeelacties. Initiatiefnemer van HIER bespaart is het HIER klimaatbureau, een onafhankelijke stichting, zonder commercieel belang en een autoriteit op klimaat en energie. 

HIER wil het jou als de consument zo makkelijk en voordelig mogelijk maken om het klimaat te sparen. Omdat de SpeedComfort helpt bij het besparen op gasgebruik en ook nog eens meer comfort levert, kiest de HIER Bespaart organisatie er voor, de slimme radiatorventilator in de eerste wintermaand aan te bieden met een mooie korting.

Meld je gratis aan bij HIER bespaart en je ontvangt iedere maand een uniek kortingsaanbod voor kwaliteitsproducten waarmee je thuis energie kunt besparen. 

4 november 2016

SpeedComfort verzorgt inspirerende middag voor investeerders en betrokken bedrijven

Als dank voor alle inspanningen en ondersteuning die SpeedComfort het afgelopenjaar ondervond, hebben we een middag georganiseerd voor ondernemers die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie en distributie van de SpeedComfort. Ook investeerders die ons hielpen dit allemaal mogelijk te maken waren aanwezig.
In het Beauforthuis in Austerlitz inspireerden sprekers als Ruud Koornstra en Michiel de Haan de aanwezigen.
All The King's Daughters verzorgden de muzikale omlijsting.

 

4 oktober 2016

Samenwerking met Sungevity vandaag van start

Sinds vandaag biedt Sungevity haar klanten een korting aan bij de aankoop van SpeedComforts. Al direct werd hiervan gebruik gemaakt.

Sungevity doet er alles aan om de overstap naar zonnestroom makkelijk te maken. Zij bieden een totaalpakket zonder bijkomende kosten. En regelen alles. Van het ontwerp tot dagelijkse monitoring en service tijdens de hele levensduur van uw zonnesysteem.

Hun klanten zijn blij met de stroom die ze opwekken, maar realiseren zich daarnaast, dat het grootste deel van hun energierekening wordt bepaald door hun gasgebruik. Omdat de SpeedComfort helpt bij het verminderen van gasgebruik heeft Sungevity ons benaderd en hebben we deze camapagne gestart.

1 oktober 2016

Inkoopactie met Qurrent doorslaand succes

Met Qurrent, de groenste energieleverancier van Nederland, is een inkoopactie gestart. Hoe meer klanten van Qurrent mee doen, hoe groter hun korting wordt. De looptijd van de actie is twee maanden.
Na opening van de actie op 1 oktober liep het storm. Al op de eerste dag is de maximale korting bereikt. BInnen een dag stond de teller al op meer dan 1800 huishoudens. 

10 augustus 2016

SpeedComfort met twee nieuwe producten op de VTwonen beurs 

Van 27 september tot 2 oktober wordt in de RAI in Amsterdam de VT Wonen & Design beurs gehouden. Hier zal SpeedComfort twee nieuwe producten presenteren. Bezoekers kunnen deze producten met een aantrekkelijke korting aanschaffen.
De SpeedComfort N[arrow] is voor radiatoren met minimale afstand tussen de platen van 38 mm, de SpeedComfort C[onvector] is geschikt voor convectoren en ook toepasbaar in convectorputten.

SpeedComfort vind je in hal 12, stand nr 037

15 juli 2016

SpeedComfort primeur op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg

Op de Installatie Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg zal SpeedComfort twee nieuwe producten introduceren.
Op verzoek van veel potentiële klanten zijn SpeedComfort versies ontwikkeld voor convectoren en convectorputten. Daarnaast een versie voor radiatoren met minder ruimte tussen de platen dan 7 cm. 

 

22 juni 2016

Crowdfunding SpeedComfort brengt €272.151 op

Afgelopen nacht om 24.00 uur is de crowdfunding campagne voor de SpeedComfort beëindigd. De samenwerking met Oneplanetcrowd heeft het schitterende resultaat opgebracht van €272.151. Bijna 300 investeerders zorgden er voor, dat het beoogde doelbedrag met 137% is overtroffen. 

Met een aantal direct betrokkenen is dit heugelijke feit gevierd, tesamen met de symbolische overdacht van de opbrengst door Matti van der Gronde, projectleider van Oneplanetcrowd.

kernteam SpeedComfort

Staand: Anton van den Broek, Henk de Groot, Arnold Halbertsma en Olaf Grove. Zittend Pieter van der Ploeg met naast hem Matti van der Gronde van Oneplanetcrowd.

 

12 mei 2016

Crowdfunding voor de SpeedComfort gestart

Voor de financiering van de volgende groeispurt van SpeedComfort is de crowdfunding campagne gestart in samenwerking met Oneplanetcrowd, hét duurzame crowdfundingplatform van Europa.

Investeren gaat middels een converteerbare lening met 6% rente, looptijd 60 maanden. Als binnen 36 maanden een grote investeerder zich aandient, kan de investeerder er voor kiezen om de lening om te zetten in aandelen (certificaten) SpeedComfort. Als daar niet voor wordt gekozen, wordt de lening lineair afbetaald, inclusief rente op rente.

In zeer korte tijd is al ruim 20% van het doelbedrag geïnvesteerd. Hierdoor staat de campagne vlak na het publiek gaan al in de Crowdfunding Top 40.

25 maart 2016

25 maart 2016

SpeedComfort gaat crowdfunden

Vandaag is besloten om in samenwerking met Oneplanetcrowd een crowdfunding campagne te gaan doen. Het streven is minimaal €200.000, waarmee de volgende 10.000 exemplaren kunnen worden gefinancierd.

De funding zal plaats vinden via converteerbare leningen met 6% rente.

Het streven is om begin mei de campagne publiek te starten.

 

10 maart 2016

10 maart 2016

SpeedComfort net geen winnaar van de Energie[s]topper

SpeedComfort is net de hoofdpijs van €100.000 misgelopen in de Nationale Energie Besparings Competitie Energie[s]topper. Winnaar werd Nerdalize dat met servers goedkope duurzame verwarming decentraal wil gaan leveren aan huishoudens.

De vijf finalisten, waaronder SpeedComfort, werden geselecteerd uit 105 inzendingen.

De deelname aan deze competitie heeft veel waardevolle contacten opgeleverd, waaronder een organisatie die met SpeedComfort via crowdfunding de financiering wil verzorgen voor de benodigde groei in de loop van 2016.

Tijdens de finalemiddag werd een fraaie tekening gemaakt, waarop ook de SpeedComfort prominent is geplaatst.

8 februari 2016

8 februari 2016

Uitlevering SpeedComfort gestart

Vandaag is de uitlevering van de SpeedComfort gestart. Alle aankopen die sinds begin december zijn gedaan, worden deze week geleverd.

Ondertussen werken we aan de opbouw van een voorraad, opdat een bestelling die voor 17.30 is gedaan, de volgende dag kan worden geleverd.

De verzenddozen worden met ons eigen tape dichtgeplakt.

5 februari 2016

5 februari 2016

Succesvolle introductie op de VSK beurs

De SpeedComfort heeft een warm onthaal gekregen in de wereld van de installateurs. In onze stand op de vierdaagse VSK beurs in de Jaarbeurs in Utrecht was het permanent een drukte van belang.

Veel installatiebedrijven schaften een aantal SpeedComfortds aan om direct uit te proberen. Ook zijn gedurende de beurs zo'n 60 installatiebedrijven partner geworden van SpeedComfort. Zij kunnen (potentiële) klanten helpen bij het optimaal (waterzijdig) inregelen van hun installatie. Onder het kopje 'optimaal besparen' staat een Google Map. Hierop zijn deze bedrijven te vinden.

Speciale gast van SpeedComfort was RTL weervrouw Helga van Leur. Zij legde de toegestroomde bezoekers uit, hoe hun werk kan bijdragen aan het verminderen van CO2 uitstoot en daarmee aan het beperken van klimaatverandering.

28 januari 2016

28 januari 2016

SpeedComfort finalist Nationale Competitie Energie[s]Topper

Met vier andere initiatieven wordt gestreden om de hoofdprijs van €100.000 in deze nationale competitie voor ondernemers met innovatieve initiatieven op het gebied van energiebesparing. 

De jury die op 10 maart de winnaar bekend zal maken bestaat onder meer uit Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda, Jacco Minnaar, director Energy and Climate bij Triodos Investement Management en heeft als voorzitter Ed Nijpels, voorzitter van de borgingscommissie van het Energieakkoord.

Energie[s]Topper is een initiatief van de Stichting DOEN.

16 januari 2016

16 januari 2016

SpeedComfort aanwezig op de VSK beurs.

Van 2 tot 5 februari vindt de jaarlijkse VSK beurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. SpeedComfort zal hier de slimme radiatorventilator presenteren in de eigen stand 12.C101. Onze VSK primeur wordt ondersteund met een speciaal beursaanbod. Bezoekers kunnen in de stand de SpeedComfort aanschaffen en gelijk meenemen.

De VSK is in Nederland de belangrijkste vakbeurs voor de totale installatiebranche. De VSK staat in het teken van de klimaatdoelstellingen. ‘Kennis omhoog, verbruik omlaag’ is dit jaar het thema.

Via deze link kan je je gratis inschrijven voor een bezoek aan de beurs.

13 december 2015

13 december 2015

SpeedComfort onder de aandacht bij 620.000 rekeninghouders van de ASN Bank

De SpeedComfort is vanaf vandaag ook te koop in de webshop van de GoodClub.

Mede-eigenaar van de GoodClub Jochem Bosselaar: "Bij Goodclub verleiden we je graag tot goede keuzes. Met goed bedoelen we die keuzes waarmee we een wereld creëren waarin we met elkaar en de aarde omgaan zoals we dat ook voor onszelf wensen."

Eén van die goede keuzes is het sparen van 'Goodcoins". Alle rekeninghouders van de ASN Bank kregen er vandaag 10 gratis om uit te geven in de webshop van de GoodClub.

29 november 2015

29 november 2015

Radio-interview in de Klimaattrein naar Parijs

Een van de prijzen voor SpeedComfort als winnaar van het groenste idee van Nederland was mee te reizen naar de klimaattop in Parijs. Pieter van der Ploeg van SpeedComfort nam de klimaattrein, en werd onderweg geïnterviewd door het radioprogramma Vroege Vogels. En kon de werking en voordelen van de radiatorventilator nog eens uit de doeken doen.

Beluister het interview

27 november 2015

27 november 2015

De SpeedComfort is Het Groenste idee van Nederland 2015!

De SpeedComfort radiatorventilator is gekozen tot Het Groenste Idee van Nederland 2015.
In het NPO programma ‘Nederland wordt Groen’ koos een jury, bestaande uit weervrouw Helga van Leur, Peerby oprichter Daan Weddepohl en de duurzaamste ondernemer van Nederland Maurits Groen de SpeedComfort uit 15 ideeën die bijdragen aan het verminderen van CO2 uitstoot.
De jury nam het gebruiksgemak mee in haar oordeel, evenals de enorme potentiële reductie van CO2 uitstoot. Als heel Nederland dit product zou gaan gebruiken loopt de besparing op tot 4.4 miljard kg CO2, bijna 20% van de beoogde landelijke besparing in 2020.

25 november 2015

25 november 2015

SpeedComfort in de finale voor het Groenste Idee van Nederland

Vandaag is de SpeedComfort dagwinnaar geworden in het VARA programma ‘ Nederland wordt Groen’. Dit betekent dat komende vrijdag 27 november de SpeedComfort tegen vier andere kandidaten strijdt voor de titel ‘Groenste Idee van Nederland’. 

Deze strijd vindt vrijdag plaats op NPO 2, vanaf 19.20 uur.

Onderdeel van de eerste prijs is een tweedaagse reis naar de Klimaatconferentie in Parijs.

Bekijk de uitzending

24 november 2015

24 november 2015

SpeedComfort live op NPO 2

Op woensdag 25 november zal de SpeedComfort worden gepresenteerd in het Vara programma ' Nederland wordt Groen'. 19.20 uur, NPO 2.

Live vanaf Rotterdam Centraal Station presenteert Sophie Hilbrand dit programma, waarin duurzame ideeën worden voordragen aan een deskundige jury.
Juryvoorzitter is Helga van Leur, ambassadrice van de dag van de duurzaamheid. Maurits Groen, door Trouw uitgeroepen tot meest duurzame Nederlander, en Daan Weddepohl, die een platform opzette om spullen te lenen van buurtgenoten, maken ook deel uit van de jury.

Als de SpeedComfort door de jury als dagwinnaar wordt aangewezen, volgt een tweede optreden op vrijdag 27 november. In deze uitzending strijden de vijf dagwinnaars om de hoofdprijs: het groenste idee van Nederland. Onderdeel van de eerste prijs is een tweedaagse reis naar de Klimaatconferentie in Parijs.

20 november 2015

20 november 2015

Eerste aankopen in de webwinkel

Vandaag is de website van de SpeedComfort 'live' gegaan. Direct werden de eerste aankopen gedaan in de webwinkel

De SpeedComfort is vanaf februari 2016 leverbaar, maar kan nu al worden aangeschaft. Kopers horen dan bij de eersten aan wie hij wordt uitgeleverd, en kunnen nog deze winter besparen op de stookkosten. Bovendien ontvangen ze als early adopter een flinke korting.

14 november 2015

14 november 2015

Testresultaten SpeedComfort boven verwachting

De SpeedComfort voldoet aan de verwachtingen. Plaatsen onder een radiator betekent al snel een meer dan 10% betere prestatie en daarmee een vergelijkbare besparing.

Dit is de uitkomst van testen, uitgevoerd in een gerenommeerd en gecertificeerd testinstituut.

Bij de testresultaten zijn niet alle besparingen meegenomen. Minder warmteverlies in leidingen is in elk huis anders en kan daarom niet in de testresultaten worden meegenomen. Ook het zuiniger functioneren van een cv ketel bij een lagere afgiftetemperatuur kan niet worden meegenomen. Elk huis heeft immers een andere ketel.

Een voorzichtige eerste conclusie is, dat met het inzetten van de SpeedComfort  een besparing tot 20% realistisch is. Als een cv installatie ook waterzijdig goed wordt ingeregeld, kan de besparing oplopen tot wel 30%.

12 november 2015

12 november 2015

SpeedComfort aanwezig in de Groene Toptrein

Op vrijdag 27 november 2015, in de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, rijdt de Groene Top Trein door Nederland. Deze trein zit vol met reizigers die duurzame, slimme en inspirerende ideeën hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. SpeedComfort is hierbij ook uitgenodigd.

De trein rijdt van Haarlem naar Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort, de rit eindigt vervolgens in Utrecht op station Maliebaan, bij het Spoorwegmuseum. Op al deze stations vindt een klein event plaats waar de organisaties die in de trein stappen hun oplossingen presenteren. Aan boord van de trein vindt voor de gasten een inhoudelijk programma plaats, dat eveneens te volgen is via blogs en social media. De initiatieven die meegaan op de Groene Top Trein worden gebundeld en de volgende dag aangeboden aan de Nederlandse delegatie; als inspirerende en motiverende bagage.

De Groene Toptrein is een initiatief van Maurits Groen, de nummer 1 van de Trouw Duurzame 100

10 november 2015

10 november 2015

Filmopname voor Vara programma ‘Nederland wordt Groen’

Vandaag heeft een filmploeg opnames gemaakt voor het Vara programma Nederland wordt Groen. In dit programma, dat dagelijks wordt uitgezonden in de laatste week van november, worden innovatieve producten gepresenteerd aan een jury. De SpeedComfort zit op woensdag 25 november in het programma.

Als introductie wordt een filmpje getoond, waarvoor vandaag opnames zijn gemaakt tijdens de montage.

Ook is gefilmd in twee identieke kantoorruimtes, één met en één zonder de SpeedComfort onder de radiator geplaatst. Al snel viel het verschil in temperatuur en comfort op. Zo sterk, dat de verslaggeefster besloot haar trui er bij uit te trekken in de ruimte met de SpeedComfort.

Het resultaat van de opnames en de presentatie van de SpeedComfort zijn te zien op woensdag 25 november,19.20 uur, NPO 2.

8 november 2015

8 november 2015

SpeedComfort wordt geassembleerd bij SDO Werkt in Barneveld

SpeedComfort heeft gekozen voor het bedrijf SDO Werkt voor de assemblage. De keuze is op dit bedrijf gevallen omdat ze de overtuiging hebben dat veel meer mensen met een beperking in onze samenleving in het arbeidsproces een plek verdienen. Opdat zij enerzijds bijdragen aan de samenleving en anderzijds zichzelf ontwikkelen.

Directeur Dick Brons van SDO Werkt: ”Door het combineren van een goede organisatie, kennis van processen en logistiek en een duidelijk winstoogmerk, bouwen we met de inzet van mensen met een beperking aan een duurzaam, winstgevend Nederlands bedrijf dat kan concurreren met lagelonen landen.”

5 november 2015

Behuizing SpeedComfort wordt volledig biobased

Vandaag is een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf Tecnaro om te komen tot een volledige biobased behuizing voor de SpeedComfort.

Er is lang gezocht naar materiaal dat in grote hoeveelheden in een spuitmatrijs kan worden toegepast. Ook moet het eindproduct bestand zijn tegen hogere temperaturen en langdurig vormvast zijn. Bij eerdere testen bleek het materiaal bij 70 graden te vervormen. 
Tecnaro is vervolgens aan de slag gegaan met het samenstellen van een grondstof die hogere temperaturen aan kan. Dat heeft geresulteerd in een nieuw product dat bestand is tegen 114 graden Celsius. Een testprogramma met dit materiaal wordt momenteel afgewerkt.

De grondstoffen in dit materiaal zijn onder meer houtstof en cellulose, beide de meest voorkomende plantaardige polymeren op aarde. Verder wordt gebruik gemaakt van zetmeel en van natuurlijke harsen. SpeedComfort heeft zich er van verzekerd, dat geen enkel onderdeel van de grondstof aan de voedselketen wordt onttrokken.

Het ziet er naar uit, dat de behuizing van de SpeedComfort geheel vrij zal zijn van fossiele grondstoffen. 

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze coookieverklaring pagina bezoeken!