Klantenservice

Vragen?
Bel naar 085 – 666 62 23. Of stuur je vraag naar [email protected]. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze klantenservice is bereikbaar op maandag – vrijdag van 10.00 – 18.00

Contact

Waar ben je naar op zoek?

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan 20dB(A). Dat is een lager geluidsniveau dan ritselende bladeren.

Ervaar je het geluid toch als vervelend? Neem dan even contact met ons op.

Er is een adapter beschikbaar met een iets lagere spanning. Hiermee draait de ventilator iets minder snel, waardoor er ook minder geluid ontstaat.

Kijk even of de mail per ongelijk in een map met ongewenste berichten terecht is gekomen. Staat de mail ook niet in de spambox en twijfelt u of uw bestelling goed is doorgekomen? Neem dan even contact met ons op via [email protected].

Het plaatsen van een SpeedComfort is heel eenvoudig dankzij de magneetschuifjes aan de bovenzijde. Met een kleine aanpassing maak je ze geschikt voor de meeste radiatoren of convectoren en klik je ze zo vast.

Daarna plaats je de temperatuursensor, ook met magneten, op de radiator in de buurt van de warmwater aanvoer (meestal bij de aan en uitknop). Vervolgens stop je de adapter in het stopcontact.

In radiatoren met twee of drie platen en minimaal 7cm tussen de platen plaats je de SpeedComforts met de magneetschuifjes, zoals ze uit de verpakking komen. De magneten ‘klikken’ vanzelf tegen het ijzer van de radiator.

Is er minder dan 7cm ruimte tussen de platen van een radiator, dan kun je de SpeedComfort onder de radiator hangen. Trek de magneetschuifjes uit hun spoor, draait ze met de magneet naar boven en schuift ze terug. Je kan de SpeedComfort nu onder de radiator plaatsen.

Voor een enkel plaats radiator draai je de magneetschuifjes ook om, alleen nu met alle vier de magneten aan één zijde.

Voor plaatsen in een convector of convectorput vind je aan de onderkant van de SpeedComfort vier pootjes die je in speciale gaatjes kan drukken.

De SpeedComforts hebben een externe thermostaatschakelaar. Deze klik je met magneten vast op of achter je radiator, in de buurt van de warmwater aanvoer. Als ter plekke bij de thermostaatschakelaar de radiator of convector 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Hierdoor wordt de warmte uit de radiator/convector versneld in de ruimte gebracht. De kamer is in de helft van de tijd al op temperatuur en de warmte wordt ook beter verdeeld.

Als de temperatuur van de radiator/convector onder de 25 graden komt, stoppen de ventilatoren.

Een SpeedComfort verplaatst ongeveer 30m3 lucht per uur. Alle lucht in uw kamer 1x per uur circuleren is doorgaans voldoende. Voor een kleine (slaap)kamer van ongeveer 12 vierkante meter is 1 SpeedComfort genoeg. Is de kamer groter, dan heb je er meer nodig.

Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je hebt dan 4 SpeedComforts nodig en kiest voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

– Houd er rekening mee, dat je gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsten van een SpeedComfort. Op een radiator/convector van 1.60 passen dus 3 SpeedComforts.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer +31 (0)85 666 62 23

Een goede kans dat de watertemperatuur in de installatie heel hoog is. Als de temperatuur 80 graden of hoger is (fabrieksinstelling van de cv ketel), zal de natuurlijke convectie (warme luchtstroom) groot zijn. Dat lijkt fijn maar heeft meerdere nadelen:

1. Als de thermostaat de ketel uitschakelt omdat de gewenste temperatuur is bereikt, zit er nog heel veel warmte-energie in de radiatoren. Deze wordt nog in de ruimte gebracht, waardoor de temperatuur al snel nog 2 tot 3 graden oploopt.

2. Als noodmaatregel zal vaak de thermostaat op een graad of 18 worden gezet, opdat de ‘doorschiettemperatuur’ niet te hoog wordt. Nadeel is dan, dat de temperatuur in de kamer eerst tot onder 18 graden moet zakken, voordat de thermostaat weer een warmtevraag aan de ketel geeft. De temperatuur in de ruimte is dan alles behalve constant en het warmtecomfort evenmin.

3. Als het cv water boven 60 graden in de retour bij de ketel arriveert, blijft er van een ‘hoog rendement’ niet veel over.

4. Hoge temperaturen in de radiatoren veroorzaken een minder goed binnenklimaat, zijn minder efficiënt en dat zorgt voor onnodig hoge stookkosten.

Oplossingen: verlaag de aanvoertemperatuur van het cv water. Begin maar eens met 60 graden, vaak kan je nog een stuk lager. Je ketel gaat dan flink zuiniger stoken, de kamer krijgt een constantere temperatuur en daardoor ervaar je meer comfort.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk dan eens op onze FAQ pagina misschien vind je daar een antwoord op je vraag.

Bedrijfsgegevens:

KvK: 63800543

BTW nr: NL 8554.08.157 B01

Bank.nr: NL95 RABO 0343 0991 79

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, waarin wij handige tips, kortingsacties en inspirerende verhalen met jullie delen.

Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.

Openingstijden

Ma-vr van 10:00 - 20:00
Zaterdag gesloten

Choose Your Language
EN
DE
FR