Klantenservice

Kom je er via onze webshop niet uit? Heb je nog extra vragen? Of vind je het gewoon prettiger om telefonisch geholpen te worden? Neem gerust contact met ons via dit telefoonnummer: +31 (0)85 666 62 23 of stuur een e-mail naar [email protected]

Kijk even of de mail per ongeluk in een map met ongewenste berichten terecht is gekomen.

Staat de mail ook niet in de spambox en twijfel je of je bestelling goed is doorgekomen? Neem dan even contact met ons op via [email protected].

Ja. Je kunt tot 30 dagen na ontvangst de aankoop annuleren. Meld hiervoor je retour aan en stuur alles – indien redelijkerwijs mogelijk – in originele staat en verpakking terug. Je krijgt het orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort. 

Lees hier alles over retourneren

Als bijdrage aan de verzendkosten brengen wij € 5,95 in rekening. Als je bestelling meer dan € 145 is, dan hoef je geen verzendkosten te betalen.

Kenmerken

Een SpeedComfort verplaatst ongeveer 30m3 lucht per uur. Alle lucht in je kamer 1x per uur laten circuleren is doorgaans voldoende. Voor een kleine (slaap)kamer van ongeveer 12 vierkante meter is 1 SpeedComfort genoeg. Is de kamer groter, dan heb je er meer nodig.

Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je hebt dan 4 SpeedComforts nodig en kiest voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

– Houd er rekening mee, dat je gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsten van een SpeedComfort. Op een radiator/convector van 1.60 passen dus 3 SpeedComforts.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer +31 (0)85 666 62 23

SpeedComforts schakelen in bij de vaste temperatuur van 33 graden. Als de radiator naar 25 graden afkoelt schakelen ze weer uit.

SpeedComforts zijn universeel toepasbaar in de meeste radiatoren en convectoren.

Bij de gietijzeren lamellen radiator kun je een set ophanghaakjes meebestellen. Met deze set ophanghaakjes hang je de SpeedComfort gemakkelijk onder jouw (gietijzeren) lamellen radiator. Je kunt er echter ook voor kiezen de SpeedComfort op zijn pootje op de grond onder de radiator te zetten. 

Ja, bij de gietijzeren lamellen radiator heb je een set ophanghaakjes nodig. Die kun je hier bestellen.

Mono set: 1x set ophanghaakjes
Duo set: 2x set ophanghaakjes
Trio set: 3x set ophanghaakjes
Extensieset: 1x set ophanghaakjes

Lengte – 34
Breedte – 7 cm
Hoogte – 2.3 cm

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan 20dB(A). Dat is een lager geluidsniveau dan ritselende bladeren.

Ervaar je het geluid toch als vervelend? Neem dan even contact met ons op.

Er is een adapter beschikbaar met een iets lagere spanning. Hiermee draait de ventilator iets minder snel, waardoor er ook minder geluid ontstaat.

De ventilatoren zijn extreem zuinig. Uitgaand van 1200 draaiuren in een jaar, gebruikt een SpeedComfort per jaar minder dan €0,32. De adapter is verliesvrij, als de SpeedComforts niet in bedrijf zijn gebruikt de adapter geen stroom.

(ter vergelijking: als je een ‘gewone’ adapter een jaar in het stopcontact laat zitten, ben je zo’n €12 aan stroom armer….)

Technische specificaties SpeedComfort: Opgenomen vermogen: 0,55W Jaarlijkse stroomkosten: €0,32 Geluidsniveau: < 20dB(A) Luchtverplaatsing:  30m3/hr

We hebben gekozen voor een voeding die geen gedoe met zich mee brengt. Hoewel de SpeedComfort nauwelijks stroom vraagt, zou een batterij toch snel moeten worden vervangen. Dat is duur, niet duurzaam en gedoe.

SpeedComfort schakelt in bij de vaste temperatuur van 33 graden. Als de radiator 25 graden is stopt hij weer.

Als de thermostaatschakelaar niet wordt geplaatst, doen de SpeedComforts het altijd en kan je eventueel op het stroompunt schakelen. Veel warmtepompen kunnen dat op afstand. En dit geeft dan weer de mogelijkheid om ook een koelprogramma te ondersteunen.

De standaard thermostaatschakelaar schakelt in bij de vaste temperatuur van 33 graden. Zodra de radiator weer afkoelt naar een temperatuur van 25 graden, stopt hij weer. De thermostaatschakelaar-warmptepomp schakelt in bij een lagere temperatuur van 28 graden. Hierdoor is hij beter geschikt voor huishoudens die gebruik maken van een warmtepomp of Lage temperatuur verwarming (LTV). 

Installatie

Het plaatsen van een SpeedComfort is heel eenvoudig dankzij de magneetschuifjes aan de bovenzijde. Met een kleine aanpassing maak je ze geschikt voor de meeste radiatoren of convectoren en klik je ze zo vast.

Daarna plaats je de temperatuursensor, ook met magneten, op de radiator in de buurt van de warmwater aanvoer (meestal bij de aan-en uitknop). Vervolgens stop je de adapter in het stopcontact.

In radiatoren met twee of drie platen en minimaal 7cm tussen de platen plaats je de SpeedComforts met de magneetschuifjes, zoals ze uit de verpakking komen. De magneten ‘klikken’ vanzelf tegen het ijzer van de radiator.

Is er minder dan 7cm ruimte tussen de platen van een radiator, dan kun je de SpeedComfort onder de radiator hangen. Trek de magneetschuifjes uit hun spoor, draait ze met de magneet naar boven en schuift ze terug. Je kan de SpeedComfort nu onder de radiator plaatsen.

Voor een enkel plaats radiator draai je de magneetschuifjes ook om, alleen nu met alle vier de magneten aan één zijde.

Voor het plaatsen in een convector of convectorput vind je aan de onderkant van de SpeedComfort vier pootjes die je in de speciale gaatjes kan drukken.

In radiatoren met twee of drie platen en minimaal 7cm tussen de platen plaats je de SpeedComforts met de magneetschuifjes, zoals ze uit de verpakking komen. De magneten ‘klikken’ vanzelf tegen het ijzer van de radiator.
De meegeleverde externe temperatuurgevoelige schakelaar plaats je, ook met magneten, in de buurt van de warmwater aanvoer. De voeding past maar aan één kant, samen met de thermostaatschakelaar. Kies er voor om de SpeedComfort zo te plaatsen dat deze zijde het dichtst bij een stopcontact zit. Heb je een Duo of een Trio set, dan verbind je de SpeedComforts met de meegeleverde kabel(s).

BELANGRIJK: De geheel open zijde is de onderkant. Zorg er voor dat je de SpeedComfort niet ondersteboven plaatst. Dan wordt de warme luchtstroom tegengewerkt, in plaats van versterkt. Is er minder dan 7cm ruimte tussen de platen van een radiator, dan trek je de magneetschuifjes uit hun spoor, draait ze met de magneet naar boven en schuift ze terug. Je kan nu de magneten boven de SpeedComfort naar binnen schuiven, opdat ze tussen de platen van de smalle radiator passen. De SpeedComforts komen nu onder de radiator te hangen.

Voor een enkeleplaats radiator draai je de magneetschuifjes ook om, alleen nu met alle vier de magneten aan één zijde.

Voor plaatsen in een convector of convectorput vind je aan de onderzijde vier pootjes die je in speciale gaatjes kan drukken.

Je kan de SpeedComfort zowel op, als onder een blok plaatsen.

Nee, de SpeedComforts kunnen net zo goed bovenin de radiator worden geplaatst. Ze werken dan nog net zo goed.

Probleem oplossen

SpeedComforts passen op de meeste radiatoren door het slimme magneetsysteem. Zie onderstaande animatie hoe je ze kunt plaatsen.

Kom je er niet uit met plaatsen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.  

Er bestaat een goede kans dat de watertemperatuur in de installatie heel hoog is. Als de temperatuur 80 graden of hoger is (fabrieksinstelling van de cv ketel), zal de natuurlijke convectie (warme luchtstroom) groot zijn. Dat lijkt fijn maar heeft meerdere nadelen:

1. Als de thermostaat de ketel uitschakelt omdat de gewenste temperatuur is bereikt, zit er nog heel veel warmte-energie in de radiatoren. Deze wordt nog in de ruimte gebracht, waardoor de temperatuur al snel nog 2 tot 3 graden oploopt.

2. Als noodmaatregel zal vaak de thermostaat op een graad of 18 worden gezet, opdat de ‘doorschiettemperatuur’ niet te hoog wordt. Nadeel is dan, dat de temperatuur in de kamer eerst tot onder 18 graden moet zakken, voordat de thermostaat weer een warmtevraag aan de ketel geeft. De temperatuur in de ruimte is dan alles behalve constant en het warmtecomfort evenmin.

3. Als het cv water boven 60 graden in de retour bij de ketel arriveert, blijft er van een ‘hoog rendement’ niet veel over.

4. Hoge temperaturen in de radiatoren veroorzaken een minder goed binnenklimaat, zijn minder efficiënt en dat zorgt voor onnodig hoge stookkosten.

Oplossingen: verlaag de aanvoertemperatuur van het cv water. Begin maar eens met 60 graden, vaak kan je nog een stuk lager. Je ketel gaat dan flink zuiniger stoken, de kamer krijgt een constantere temperatuur en daardoor ervaar je meer comfort.

1. De SpeedComfort gaat pas (automatisch) werken als de radiator op de plek van de thermostaatschakelaar warmer wordt dan 33 graden. Als je de adapter in de SpeedComfort doet zonder de thermostaatschakelaar, kan je de SpeedComfort testen. De ventilatoren gaan dan draaien. Als je de thermostaatschakelaar wil testen kan dat door even een verwarmd mes tegen de schakelaar te houden.

2. Weet je zeker dat het stopcontact waar de SpeedComforts op zijn aangesloten, het doet?

3. Weet je zeker dat de stekker goed in het stopcontact zit en de plug helemaal in de SpeedComfort?

4. Maakt de thermostaatschakelaar goed contact met de plaat van de radiator?

5. Wordt de radiator ter plekke van de thermostaatschakelaar wel (minimaal) 33 graden? Zo niet, dan kan ontluchten en/of inregelen dit probleem oplossen.

Als je er echt niet uitkomt, neem dan contact met ons op.

Op de SpeedComfort en de adapter heb je tien jaar garantie.

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan 20dB(A). Dat is een lager geluidsniveau dan ritselende bladeren. 

Ervaar je het geluid toch als vervelend? Neem dan even contact met ons op. 

Er is een adapter beschikbaar met een iets lagere spanning. Hiermee draait de ventilator iets minder snel, waardoor er ook minder geluid ontstaat. 

Als je de warmtesensor voor warmtepompen hebt kun je het toerental zelf verlagen. Je kunt het toerental aanpassen door een paperclip in het kleine gaatje van de thermostaatschakelaar te drukken. 

Technisch

Het aanpassen van de temperatuur van je cv-ketel kun je zelf doen. Op zethemop60.nl kun je een stappenplan en filmpje bekijken met instructies.

We hebben er voor gekozen om de SpeedComfort in elkaar te laten zetten door een Nederlands bedrijf dat uitsluitend werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De keuze is gevallen op SDO Werkt

Ja. Heel veel zelfs. Het overgrote deel van de verwarmingsinstallaties in Nederland staat niet goed afgesteld. Je verbruikt daardoor tientallen procenten meer energie dan nodig.

Installateurs laten de cv-ketel meestal op fabrieksinstellingen staan. Daardoor is de aanvoertemperatuur van het cv water 80 tot 85 graden. Een hr-ketel haalt zijn hoge rendement doordat het cv water dat terug komt bij de ketel, wordt gebruikt om de rookgassen af te koelen. Hoe lager de temperatuur van dat water, hoe meer warmte uit die rookgassen in je huis blijft en niet door de schoorsteen je huis uit vliegt. Door gebruik te maken van de SpeedComforts is het mogelijk om die lagere temperatuur in te stellen.

De SpeedComforts hebben een externe thermostaatschakelaar. Deze klik je met magneten vast op of achter je radiator, in de buurt van de warmwater aanvoer. Als ter plekke bij de thermostaatschakelaar de radiator of convector 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Hierdoor wordt de warmte uit de radiator/convector versneld in de ruimte gebracht. De kamer is in de helft van de tijd al op temperatuur en de warmte wordt ook beter verdeeld.

Als de temperatuur van de radiator/convector onder de 25 graden komt, stoppen de ventilatoren.

Je kunt SpeedComforts gemakkelijk koppelen met een koppelkabeltje. Deze worden standaard meegeleverd met de duosets en triosets. Bij de monoset zit deze er niet standaard bij.

Houd er rekening mee, dat je per SpeedComfort gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsen. Op een radiator/convector van 1.60m kun je er dus drie kwijt. Je kunt tot wel 20 SpeedComforts doorverbinden, gebruik makend van één adapter. In de webshop vind je naast de complete pakketten ook Uitbreidingssets. Hierbij zit altijd een koppelkabeltje van 30cm. Langere koppelkabels van 60 en 120 cm zijn los verkrijgbaar in de webwinkel.

Een vensterbank belemmert het opstijgen van de warme lucht die door een radiator of convector stroomt. De SpeedComforts ‘forceren’ die luchtstroom langs een vensterbank.

In deze situatie zullen de SpeedComforts zeker meerwaarde leveren.

Ja.

Het te behalen voordeel wanneer je de aanvoertemperatuur niet kan beïnvloeden is minder, maar er blijft genoeg over:

De meerwaarde zit in een optelsom van effecten. Ten eerste gaan de SpeedComforts al werken als de radiator/convector 33 graden wordt. Dit is veel eerder dan je gewend bent en daardoor wordt er al warmte in de lucht ‘geduwd’ en (onmerkbaar) gecirculeerd in de ruimte. Klokthermostaten worden een half uur later ingesteld, terwijl de kamer in dezelfde tijd warm wordt. Dat resulteert in meer comfort en een half uur kortere warmtevraag vanuit de thermostaat.

Als de kamer warm is en de thermostaat de warmteaanvoer laat stoppen, is er nog veel restwarmte in de radiatoren. Omdat de SpeedComforts doorgaan tot de sensor 25 graden aanvoelt, wordt nog heel veel van die warmte in de lucht gebracht. Dit gebeurt zonder de SpeedComforts niet meer omdat bij die lagere temperatuur de natuurlijke convectie/straling te gering is. Dankzij Speedcomforts wordt de volgende warmtevraag van de thermostaat dus uitgesteld. 

Ja. TNO heeft een testprogramma uitgevoerd op een type 22 radiator. Als je het (zeer uitgebreide) rapport wilt ontvangen, stuur dan even een verzoek naar [email protected] 

Ook is er een groot validatieprogramma uitgevoerd. Ook dit rapport kun je ontvangen door ons een mailtje te sturen.

Duurzaamheid

Alle onderdelen in de SpeedComfort zijn herbruikbaar. Daarbij gaat de hele SpeedComfort naar verwachting meer dan 40 (!) jaar mee. De CO2 die vrijkomt bij productie van de SpeedComfort compenseren wij zoveel mogelijk. Daarnaast planten wij voor elke verkochte SpeedComfort een boom in Port Reitz in Kenia via het Eden Reforestation Project.

We werken zoveel mogelijk samen met bedrijven in Nederland. Zo houden we milieu impact beperkt. Als we in Nederland geen geschikte partner vinden, zoeken we in het Euro gebied. Pas als dat niet lukt komen we terecht bij leveranciers buiten Europa.

SpeedComfort helpt gas te besparen. Dit helpt weer CO2 besparen. Daarnaast compenseren wij de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie van SpeedComfort en planten we voor elke verkochte SpeedComfort een boom.

Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.

Openingstijden

Ma-vr van 10:00 - 20:00
Zaterdag gesloten

Choose Your Language
EN
DE
FR