Over SpeedComfort

Hier staat SpeedComfort voor

We helpen je graag besparen op je energieverbruik, met ook nog eens meer comfort in je huis of bedrijf. Zo zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot. 

SpeedComfort klanten weten dat verduurzamen leuk is en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Iedereen kan eenvoudig een duurzame stap zetten zonder grote investeringen of een verbouwing. Onze slimme radiatorventilatoren helpen daarbij. Je plaatst ze in een handomdraai, verdient ze in een stookseizoen terug en elke dag merk je de comfortverbetering.

Duurzaamheid

Wij willen de voetafdruk van ons bedrijf zo klein mogelijk maken. En we willen naar vermogen
bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Daarom worden onze radiatorventilatoren in Nederland in elkaar gezet bij SDO Werkt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

We reizen zoveel mogelijk per trein, fiets of elektrische auto. De eigen CO2 uitstoot van het bedrijf compenseren we in samenwerking met Trees For All Projects. Alle onderdelen van de SpeedComforts kunnen werden hergebruikt. De verwachte levensduur van onze radiatorventilator is minimaal 40 jaar. De handleiding staat op de verpakking en is online beschikbaar. 

Voor elke SpeedComfort die wordt verkocht, wordt een boom geplant. Hiervoor werken we samen
met Eden Reforestation Projects. In 2021 zijn 200.000 Mangrovebomen geplant in een project in Port Reitz in Kenia. In 2022 zullen dit er 500.000 zijn.

Ontstaan

SpeedComfort is in 2015 ontstaan vanuit de missie om bij te dragen aan het verminderen van CO2 uitstoot en daarmee een steentje bij te dragen aan het verkleinen van de klimaatcatastrofe. Een al heel lang bestaand idee om cv-installaties efficiënter te maken werd nieuw leven ingeblazen. In augustus 2015 was het prototype klaar. Sindsdien is het hard gegaan: In november 2015 werden we Het Groenste Idee van Nederland. In februari 2016 was de marktintroductie. In de loop van dat jaar werkten we al samen met partners als Qurrent, Nudge, FNV en Vereniging Eigen Huis. Een jaar later lagen we in de bouwmarkten in Nederland en België en groeide het aantal partners waarmee we (nog steeds) samenwerken. Begin 2022 hadden in Nederland al bijna 400.000 huishoudens onze radiatorventilatoren in huis en worden we gewaardeerd met een 8,7. Tegelijkertijd groeit ook het aantal afnemers in een aantal andere Europese landen, zoals Engeland en Duitsland.

De mensen achter SpeedComfort

We stellen je graag voor aan de mensen uit ons team.
Bas met SpeedComfort

Bas

Bas zorgt dat we genoeg SpeedComforts hebben en dat ze op tijd op de juiste plek zijn.
Pieter met SpeedComfort

Pieter

Pieter is onze oprichter. Hij houdt zich bezig met het hele reilen en zeilen van SpeedComfort. Ook is hij verantwoordelijk voor de innovatie van SpeedComfort.
Wouter met SpeedComfort

Wouter

Wouter zorgt dat SpeedComforts overal in Europa verkrijgbaar worden.
Laura met SpeedComfort

Laura

Laura zorgt dat iedereen SpeedComfort kent.
Michiel met Speedcomfort award

Michiel

Michiel helpt ons met strategische en financiële keuzes. Daarnaast voorziet hij ons van croissants.
Bruine hond

Rex

Rex zorgt dat we genoeg bewegen. Verder ligt hij graag voor de verwarming.
Rogi met SpeedComfort

Rogi

Dankzij Rogi zijn wij binnenkort ook verkrijgbaar in Frankrijk.
Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.

Openingstijden

Ma-vr van 10:00 - 20:00
Zaterdag gesloten

Choose Your Language
EN
DE
FR