De SpeedComfort helpt bij het verhogen van het comfort in huis.
De SpeedComfort helpt bij het realiseren van forse kostenbesparing. Dit komt door een aantal aspecten:
Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de SpeedComforts je bieden om energie te besparen en comfort te verhogen, is het van belang de juiste radiatoren en/of convectoren in huis te selecteren. Doorgaans staan die in de verblijfsruimtes.
Afhankelijk van de lengte van een radiator of convector plaats je één of meer SpeedComforts. Met een bijgeleverde koppelkabel van 30 cm kan je ze doorverbinden.
Los leverbaar zijn er koppelkabels van 60 cm en 120 cm. Hiermee kan je grotere afstanden overbruggen, bijvoorbeeld in een erker. Hiermee kan ook het snoer van de adapter worden verlengd als een stopcontact wat verder weg zit.
Voor langere radiatoren en convectoren kan je tot wel 20 exemplaren doorverbinden, gebruik makend van één voeding. Hiervoor zijn in de webwinkel uitbreidingssets beschikbaar, bestaande uit een SpeedComfort en een koppelkabel.
Afhankelijk van de plek van het dichtstbijzijnde stopcontact kan je de SpeedComfort met de adapter aansluiting links of rechts plaatsen.
Als je eerst de SpeedComfort wilt uitproberen, doe dat dan op een radiator of convector met de juiste afmetingen en pas in ieder geval de cv watertemperatuur aan.
Als je de SpeedComforts hebt geplaatst is het van belang dat de watertemperatuur van je cv installatie wordt verlaagd. De ketels van de meeste installaties hebben nog de fabrieksinstelling (doorgaans 80-85 graden). De SpeedComforts zorgen er voor, dat bij een lagere cv watertemperatuur toch voldoende warmte in de ruimte komt.
Hoe laag de watertemperatuur in de cv installatie kan worden is mede afhankelijk van de mate waarin je woning is geïsoleerd en de kwaliteit van je cv installatie. Je kunt beginnen met de aanvoertemperatuur te verlagen naar 60 graden. Als dat probleemloos verloopt kan je stapsgewijs de watertemperatuur verder verlagen.
Als je er niet zelf uit komt, kijk dan hier voor een installateur bij jou in de buurt, die je kan helpen.
Verwarmingsinstallaties zijn meestal niet (optimaal) ingeregeld, met als effect inefficiënt energieverbruik, hoger gasgebruik en kil blijvende ruimtes.
Waterzijdig inregelen (WZI) is essentieel voor het goed functioneren van de verwarmingsinstallatie.
WZI is het optimaliseren van de warmwaterstromen naar radiatoren, zodat naar elke radiator op de juiste snelheid de juiste hoeveelheid warm water stroomt die nodig is om de gewenste temperatuur in een ruimte te realiseren. Door middel van een steekschroef in de radiatorknop, voorinstelling van een thermostaatknop of een apart (voet)ventiel wordt de hoeveelheid water naar elke radiator vergroot of verkleind. Het waterzijdig inregelen is typisch vakwerk.
Het aantal installateurs dat deze vaardigheid bezit is (nog) klein. Hier vind je installateurs waarmee wij samenwerken.