De slimme radiatorventilator

Dit is waarom 630.300+ Nederlandse huishoudens SpeedComfort gebruiken.

Herken jij je in één of meer van onderstaande ervaringen? Dan is Speedcomfort dé oplossing voor jou.

Een onnodig hoge energierekening

Dankzij de Speedcomfort bespaar jij binnenkort tot 22% op jouw stookkosten. Onze SpeedComforts maken een lagere aanvoertemperatuur van het cv-water mogelijk, met minder warmteverlies in de leidingen. Dat scheelt gas. En dat zie je terug op de energierekening.

Opwarmen van de kamer duurt lang

Niets is vervelender dan thuiskomen in een koud huis dat maar niet snel warm wordt.
Met SpeedComfort bereikt jouw kamer sneller de gewenste temperatuur, terwijl de ketel minder lang brandt. De warme lucht wordt beter verdeeld in de kamer en blijft niet hangen tegen het plafond.

Regelmatig te koud in huis

SpeedComfort ventilatoren brengen de warmte versneld uit de radiator in de kamer. De kamer wordt twee keer zo snel warm. Je kunt de thermostaat dus 1-2 graden lager zetten. Ervaar direct het comfort en haal het maximale uit je radiator. 

Zo werken SpeedComforts

SpeedComforts zijn geschikt voor bijna alle radiatoren en convectoren. Dankzij de magneetschuifjes passen ze op bijna alle radiatoren. Met de pootjes in de behuizing zet je ze op de convector.

SpeedComforts komen met een thermostaatschakelaar die je op de radiator klikt, in de buurt van de warmwater aanvoer. De SpeedComforts schakelen zelf in als je radiator of convector warm wordt. Zodra de temperatuur bij de thermostaatschakelaar 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Bij 25 graden schakelen ze weer uit.

De ventilatoren van SpeedComforts zijn fluisterstil. Ze maken minder dan 20 db geluid. Dit is minder dan het geluid van ritselende bladeren.

De meegeleverde adapter is verliesvrij. SpeedComforts zijn energiezuinig: ze gebruiken ongeveer €0,32 aan stroom per jaar.

Binnen enkele minuten te plaatsen

SpeedComforts passen op de meeste radiatoren en convectoren. Je hebt geen gereedschap of technische kennis nodig. Door de ingebouwde magneetschuifjes (zie video) klik je de SpeedComfort gemakkelijk onder iedere radiator. Of je zet ze op de convector op de pootjes uit de behuizing. Deze worden standaard meegeleverd. Vervolgens plaats je de sensor, ook met magneten, op de verwarming vlakbij de warmwater aanvoer en steekt de stekker van de adapter in het stopcontact. Je hoeft nu niets meer te doen: de slimme radiatorventilator schakelt zelf in en uit bij de juiste temperatuur.

Play Video

Veelgestelde vragen

Een SpeedComfort verplaatst ongeveer 30m3 lucht per uur. Alle lucht in je kamer 1x per uur laten circuleren is doorgaans voldoende. Voor een kleine (slaap)kamer van ongeveer 12 vierkante meter is 1 SpeedComfort genoeg. Is de kamer groter, dan heb je er meer nodig.

Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je hebt dan 4 SpeedComforts nodig en kiest voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

  • Houd er rekening mee, dat je gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsten van een SpeedComfort. Op een radiator/convector van 1.60 passen dus 3 SpeedComforts.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of via tel.nr: +31 (0)85 666 62 23

SpeedComforts zijn universeel toepasbaar in de meeste radiatoren en convectoren.

Oude gietijzeren lamellenradiatoren zijn minder geschikt voor de SpeedComforts. Je kan er voor kiezen om ze op hun pootjes er onder op de grond te plaatsen, of met tiewraps er onder te hangen. Niet erg fraai, maar het werkt wel.

Het plaatsen van een SpeedComfort is heel eenvoudig dankzij de magneetschuifjes aan de bovenzijde. Met een kleine aanpassing maak je ze geschikt voor de meeste radiatoren of convectoren en klik je ze zo vast.

Daarna plaats je de temperatuursensor, ook met magneten, op de radiator in de buurt van de warmwater aanvoer (meestal bij de aan-en uitknop). Vervolgens stop je de adapter in het stopcontact.

In radiatoren met twee of drie platen en minimaal 7cm tussen de platen plaats je de SpeedComforts met de magneetschuifjes, zoals ze uit de verpakking komen. De magneten ‘klikken’ vanzelf tegen het ijzer van de radiator.

Is er minder dan 7cm ruimte tussen de platen van een radiator, dan kun je de SpeedComfort onder de radiator hangen. Trek de magneetschuifjes uit hun spoor, draait ze met de magneet naar boven en schuift ze terug. Je kan de SpeedComfort nu onder de radiator plaatsen.

Voor een enkel plaats radiator draai je de magneetschuifjes ook om, alleen nu met alle vier de magneten aan één zijde.

Voor het plaatsen in een convector of convectorput vind je aan de onderkant van de SpeedComfort vier pootjes die je in de speciale gaatjes kan drukken.

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan 20dB(A). Dat is een lager geluidsniveau dan ritselende bladeren. Ervaar je het geluid toch als vervelend? Neem dan even contact met ons op. Er is een adapter beschikbaar met een iets lagere spanning. Hiermee draait de ventilator iets minder snel, waardoor er ook minder geluid ontstaat.

De ventilatoren zijn extreem zuinig. Uitgaand van 1200 draaiuren in een jaar, gebruikt een SpeedComfort per jaar minder dan €0,32. De adapter is verliesvrij, als de SpeedComforts niet in bedrijf zijn gebruikt de adapter geen stroom.

(ter vergelijking: als je een ‘gewone’ adapter een jaar in het stopcontact laat zitten, ben je zo’n €12 aan stroom armer….)

Alle onderdelen in de SpeedComfort zijn herbruikbaar. Daarbij gaat de hele SpeedComfort naar verwachting meer dan 40 (!) jaar mee. De CO2 die vrijkomt bij productie van de SpeedComfort compenseren wij zoveel mogelijk. Daarnaast planten wij voor elke verkochte SpeedComfort een boom in Port Reitz in Kenia via het Eden Reforestation Project.

Deze klanten zijn 100% tevreden

Henk

5/5

Uiterst snelle levering, degelijke verpakking en een kwalitatief prima product.

Fred

5/5

Van af mijn eerste bestelling jaren geleden, heb ik uitstekende ervaringen met Speedcomfort. Is er een onderdeel kapot binnen de garantie termijn, wordt het zonder kosten vervangen, en ze denken met je mee.

SpeedComfort. De Slimme radiatorventilator

Samen zorgen we voor minder CO2-uitstoot

Verduurzamen hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Iedereen kan eenvoudig een duurzame stap zetten zonder grote investeringen of een verbouwing. Onze slimme radiatorventilatoren helpen daarbij. Je plaatst ze binnen enkele minuten, verdient ze in een stookseizoen terug en elke dag merk je de comfortverbetering.

Met aanschaf van de slimme radiatorventilator bespaar je op het energieverbruik, met ook nog eens meer comfort in je huis of bedrijf. De verwachte levensduur van SpeedComfort is 40 jaar en je krijgt 10 jaar garantie op het product. Op deze manier dragen we samen bij aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.

Openingstijden

Ma-vr van 10:00 - 20:00
Zaterdag gesloten

Choose Your Language
EN
DE
FR