27 beoordelingen gevonden. Totale waardering: 4.7/5 Voeg uw beoordeling toe
Thom schreef op 30-11-2018 - 11:56
Ben al enige jaren bezig om ons huis zo eneriezuinig mogelijk te maken. Ons middenwonng huis uit 1970 (type doorzonwoning) heeft inmiddels een officiele energielabel A. Recent moest in besluiten om mijn CV ketel te vervangen. Heb no een warmtewaterpomp overwogen, maar dit is nu nog een stap te ver.
Ik had na installatie van mijn nieuwe cv ketel, de warmwatertemperatuur al probleemloos verlaagd naar 60 graden, plus een aantal instellingen aangepast. Wel met de opmerking dat er nog geen echt koude dagen zijn geweest.
Na installatie van 5 speedconforts op 2 radiatoren, heb ik de warmwatertemperatuur van de cv ketel verlaagd naar 50 graden. Met als effect dat er sprake is van een afname van de stralingswarmte maar een duidelijke toename van de convectiewarmte. Dit maakt dat de warmte veel beter verspreid is over de ruimte een aangenamer voelt.
Ondanks de lage warmwatertemperatuur blijft de kamertemperatuur heel constant op de ingestelde temparatuur.
Een volgende stap is opnieuw inregelen van de totale cv installatie via dynamische debietregelkranen. Dit levert namelijk naar alle waarschijnlijkheid nog een extra besparing op. Ons gasverbruik is de afgelopen jaren meer dan gehalveerd tot 1100m3. Maar met de laatste aanpassing verwacht ik ruim minder dan 100m3 gas nodig te hebben. Voor een middenwoning met ca 440m3 inhoud laag te noemen. Onze nieuwe hr houtkachel zal daarbij ook zeker helpen. Voor electriciteit zijn we inmiddels 65% zelfsupporting.
Ik hoop met dit verhaal een bijdrage te hebben geleverd dat het wel degelijk mogelijk is om nu actie te ondernemen om de noodzakelijke energietransitie tot een succes te maken.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Peter Hulst schreef op 28-11-2018 - 16:12
Wij hebben een convectorverwarming van 380cm lang daarachter een glazen pui.
Deze gaf altijd een koude gevoel met dit systeem is dat verdwenen en geeft een confortabel gevoel dus het helpt.
Vier ventilator units geplaatst.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Gerrit schreef op 26-11-2018 - 21:43
Naar aanleiding van mijn vorige review over een hinderlijk geluid niveau heeft Speed Comfort mij een aantal aanbevelingen gedaan om het geluidniveau omlaag te krijgen. Zo hebben wij op alle magneten een geluiddempend viltje geplakt, echter dit gaf niet het gewenste resultaat. Speed Comfort heeft mij vervangende adapters , 9 volt, toegestuurd en die hebben we gemonteerd. Het resultaat was verbluffend! De resonantie was voor een groot deel verdwenen echter de luchtverplaatsing werd hierdoor ook een stuk minder. We kunnen helaas nog niet beoordelen hoe nu zal zijn met de koudeval bij lage buitentemperaturen. We wachten af en melden ons weer zodra dit duidelijk is.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Wim Konijn schreef op 26-11-2018 - 16:21
Vorig jaar een enkele basic set aangeschaft. Omdat deze zo effectief is, ondanks dat 1 speed comfort veel te weinig is voor onze woonkamer, nu een duo set besteld. Omdat de installateur war zuinig in zijn berekening van capaciteit isgeweest is het voor ons een uitkomst. Meer rendement uit een gering vermogen. Een mogelijk nadeel kan zijn dat als het muisstil is in de kamer dat je de ventilators kunt horen. Wij ervaren het zeker niet als storend.
Kortom: HEEL TEVREDEN!!N

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
R von Grumbkow schreef op 26-11-2018 - 10:12
Ik snap het enthousiasme niet ... de lucht die de ventilatortjes verplaatsen is niet warm maar koel?! Er is echt een verschil in luchttemperatuur boven de radiator en boven de ventilator. Op of onder de radiator maakt niet uit, ook niet toen de thermostaat op 23 graden stond.

De hele middag en avond aangestaan maar er veranderde niks aan de temperatuur van de lucht van Speed Comfort.

Gaat retour dus!

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Gerrit schreef op 21-11-2018 - 15:53
Sinds enkele weken hebben wij 2 setjes van de speedcomfort op onze radiator aangesloten. De werking is echt goed te noemen omdat je voelbaar, op voorheen koudere plekken, nu meer verdeelde warmte hebt.
Wat mij tegenvalt is het geluidsniveau en dan met name de resonantie op de radiator. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee hoe dit te verlagen is Het is echt hinderlijk. Ik wacht jullie oplossingen af.
SpeedComfort schreef op 21-11-2018 - 18:04
Gerrit, er is een enkel type radiator dat als een soort versterker werkt.
Oplossingen:
- wellicht zitten de SpeedComforts tegen de convectielamellen aan. Een millimeter ruinte is al genoeg om dit contactgeluid op te heffen
- er zijn klanten die goede ervaringen hebben met viltjes tussen de magneten
- als het echt de c0mbinatie is van de frequentie van de ventilatoren en de radiator, dan kan een adapter met iets lagere spanning helpen. Het veranderde toerental en daarmee de frequentie lost het dan in één keer op.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Gerard R. schreef op 19-11-2018 - 12:42
Ik heb eerst een setje van 2 gekocht om te kijken hoe het werkt. Werkt perfect. Daarna nog meer gekocht voor de rest van de woonkamer. Dat dit er nu pas is. Ik probeer dit naar mijn collega's verder te vertellen.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Vleermuis schreef op 16-11-2018 - 13:15
Ik heb een basis set met inwendige sensor het nadeel is dat hij laat of helemasl niet aanslaat. Omdat de themperatuur vaak niet aan de 33 g komt. Tevens heb ik de uitvoering met externe sensor. Deze is te bevestigen aan de boven zijde. Wat veel beter werkt.
SpeedComfort Team schreef op 16-11-2018 - 15:32
Jouw ervaring staat niet op zichzelf. Is voor ons de reden geweest om alle SpeedComforts nu met de sensor extern te leveren.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Herman Mooij schreef op 16-11-2018 - 11:49
Mijn woonkamer is nu sneller op temperatuur. Scheelt weer in de stookkosten.
De service van speedcomfort mag uitstekend genoemd worden.

Ik ben een tevreden klant en raad een ieder dit product aan.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Eric Beek schreef op 08-11-2018 - 20:33
Ik heb in mijn ardennenhuis al 8 jaar een Zibro kachel. Daar zit ook een fan in en daardoor is ruimte zeer snel warm. Vanaf dat moment vond ik de radiatoren zo statisch de warmte afgeven en zocht zelf naar een betere warmte verdeling.
Toen kwam ik dus op de speedcomfort site terecht. Mijn radiator staat achter de bank. Was altijd koude nek want daarboven n raam v 2.5m br. Nu de speedcomfort gplaatst.... ongelooflijk.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Ap Zwinkels schreef op 07-11-2018 - 17:48
Het ventilatoren werken prima en zorgen voor een voelbaar beter warmtecomfort in mijn woonkamer. Jammer dat ik op de ketel (Remeha Tzerra) geen stelschroefje of iets dergelijks kan vinden om de watertemperatuur te verlagen. Dat kan alleen de installateur doen met een speciale service-tool.
Het (resonantie)geluid vind ik storend in een geheel stille ruimte. Door 2 stukjes dun vilt op de twee vaste magneten te plakken is die resonantie weg.
Cruciaal bij de montage is de volgorde waarop de thermostaat op de bekabeling wordt aangesloten. De ventilatoren bleven aanvankelijk steeds draaien, ook bij een koude radiator. In de doos vond ik een inimini papiertje met een inimini klein montage tekeningetje. Dat kan beter.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Anton Welling schreef op 05-11-2018 - 12:11
Prima product, werkt goed en zeer weinig geluid. Het enige wat bij mij minder werkt is het inschakelmoment van de thermostaat. Deze schakelt pas in bij een keteltemperatuur boven de 40 gr. Dat moet zijn 33 gr. Heb hier contact over, maar tot nu toe nog niet opgelost. Ik meld mij als het is opgelost.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Hans Paymans schreef op 05-11-2018 - 09:46
Na een dag in gebruik al een opmerkelijk resultaat. Temperatuur blijft veel langer op niveau nadat de cv is uitgeschakeld. Kan daardoor per dag een uur stoken uitsparen. Met wat meer info op de Nefit Easy misschien wel meer. Ik heb 4 units in een convectorput. Tip: Misschien een zwarte variant voor deze toepassing waardoor die minder opvalt?

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Bert G. uit Zeist schreef op 04-11-2018 - 22:49
Bedankt voor snelle levering, ontwikkeling van het solide product en de fraaie verpakking. Montage was eenvoudig.
Tip: Een uitvoering met een donkere behuizing zou mooi zijn voor donkere radiatoren en zeker voor op convectoren.

Succes met dit geweldige product

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
H.H. Wilpshaar schreef op 04-11-2018 - 21:37
Ik heb de speed comfort al enige maanden, en het resultaat is goed. Weinig lawaai, warmte verspreid zich goed en eenvoudige montage. Of de gasrekening ook zakt weet ik niet. Maar zeker geen spijt van de koop.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Sebastiaan H. uit A. schreef op 04-11-2018 - 21:16
Bij de moeder van een goede vriend van ons was het behaalde resultaat ronduit spectaculair. Zij kan dankzij de Speedcomfort’s de CV thermostaat sinds de ingebruikname 2 graden lager zetten, van 22C naar 20C, met behoud van het gewenste warmtecomfort.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Bas M. uit T. schreef op 04-11-2018 - 20:41
Het bestelde set van SpeedComfort voor mijn convector bevalt zeer goed (is echt geruisloos). Dus ik heb net een trioset bij besteld voor mij convectorput.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Ronald d J uit C schreef op 04-11-2018 - 09:10
Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
F.V. uit Tilburg schreef op 03-11-2018 - 21:00
zeer blij met het resultaat en besparing, en geluidstechnisch met de tv Of radio aan....hoor je ze niet, zonder die stoorzenders hoor je een zacht gezoem op de achtergrond en er heeft in die 2 - 3 jaar dat ik ze heb.....nooit iemand iets gevraagd over het gezoem.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
Jaap uit Zaanstad schreef op 02-11-2018 - 23:58
Is zelfs beter dan mijn verwachtingen, was de volgende dag al afgeleverd. Heb een paar dagen later nog een set besteld. Al maken 2 sets op dezelfde radiator toch wel iets meer lawaai. Maar is nog steeds te verwaarlozen.

Lees de volledige beoordeling

Algemene beoordeling
Productinformatie
Installatiegemak
Geluidsniveau
Levertijd

Totale waardering
Vond u deze beoordeling behulpzaam?
SpeedComfort heeft een gemiddelde waardering van 4.7 gebaseerd op 27 beoordelingen




Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze coookieverklaring pagina bezoeken!